- Rozpočet na 12 kúskov: 750 g broskýň
- 6 plátkov želatiny
- 1 tenký tortový korpus
- 300 g vanilkovej zmrzliny
- 2 lyžice mandľových úlomkov
- 1/4 l sľahačkovej smotany
- 30 g cukru
Postup
Broskyne dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu. Tortový korpus - či už upečený doma alebo kúpený v obchode - vložíme do tortovej formy. Naplníme broskyňami, 12 pekných kúskov si odložíme na zdobenie. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň.